Geachte Luisteraar

 Geachte Luisteraar,
 Mijn naam is Jacques Lambrix, en ben met  mijn partner, reeds geruime tijd woonachtig in het Rosmalense.
Een concept/ plan mijnerzijds  was , om iets leuks met een podium klassiek te willen gaan doen, was er reeds enige tijd, waarbij ik aanvankelijk geruime tijd uitzag naar de Kapel op het landgoed Coudewater, de Kapel heeft mij altijd gefascineerd, mede ook vanwege de goede akoestiek, alsook gelegen in het feit, dat we er als ‘zingen op zondagkoor’, o.l.v. van wijlen Mevrouw Mariëtte Grapperhaus-Ogier, onze workshop/ studiedag hielden.
Zeker wel, en dat is ook waar; Er is een fantastisch KUNSTHUIS HUIS DER KUNSTEN  hier in Rosmalen, maar deze ruimte mag er zeker ook zijn..
Nog steeds een beetje bevlogen, alsook wetend  van het bestaan der Burchtzaal/kapel te Mariaoord, raakte ik mede ook door aldaar gezongen en gedineerd te hebben overtuigd van de mogelijkheden en zeker ook de akoestiek van deze kapel.
Immers een kuuroord/verpleeghuis uit de jaren zestig , had meestal wel een kapel/ gebedsruimte, wat in dit geval ook een aangename ruimte is om te musiceren, en bij gevolg een beetje uniek dus!
Ook tijdens de wekelijkse orkest repetities van het P.O.H., raakte ik daar steeds meer en meer van overtuigd..
Het organiseren en plannen, vanwege ‘ons zondag koor’, waarbij we gedurende 15 jaar, met wijlen mevrouw Mariëtte Grapperhaus-Ogier, een dertigtal Gastadressen, binnen deze regio aan deden, heeft daarmee zeker enig verband, en bewaar daaraan de beste herinneringen.
Naast het zingen als projectzanger, blijft zo’n idee dan toch wel door neuriën, in mijn hoofd, en had alzo de intentie, daar iets mee te willen doen. Mede ook dank zij de welwillendheid der directie van Vivent, werd ik in de gelegenheid gesteld, om met deze plannen iets te gaan ondernemen, met als uiteindelijk gevolg, dat we met een eerste concert op zondag 8 april zullen starten.
Ook hierbij mijn dank en oprechte waardering voor de hulp van den Weledele heer Robert Szreder – mondiaal masterclasses gevend, als gastdocent.), welke 2 zijner relaties uit Warschau, een voorstel deed, om alhier het eerste concert in deze voorziene reeks, te doen geven..
Er is door ondergetekende een vleugel op het podium/Altaar ingebracht, ook alweer een eeuw oud, en we gaan er vanuit, dat we dank zij giften/donaties, straks een ietwat groter concertmodel zullen kunnen verwerven.
Maar… het kan ook zomaar zijn, dat er ergens prompt verloren & verpieterend nog een concert model vleugel, in een achteraf kamer en suite of  zaaltje staat.!?
Kortom: Klassiek maar dan wel met een knipoog, zodat we af en toe ook een andere ‘vrolijke noot’ ( ernsthaft aber doch locker;) mogen laten horen.
De reeks/serie Concerten zullen telkens op de 2e & laatste  zondag van de maand plaats vinden, uitgezonderd de maanden juli & augustus, zo is de bedoeling, en wel vanaf 15.00 tot 16.00.
De kapel is verwarmd, en zal om 14.30 uur open gaan, alwaar gelegenheid  tot het nuttigen van een een kop kofie/thee, met iets zoets.!! Na afloop is er een korte nazit, waarbij: “Ein glas im stehen’,  Aperitief, genuttigd kan worden.!, en  men mogelijk, kort de musici, dan wel elkaar zou kunnen begroeten.
De entree, zal 15 euro bedragen, (CJP 6.50), dit is inclusief koffie – Thee – en een aperitief na afloop.
Voetnoot:  *** Er mag vooraf gedurende een half uur, op het grote orgel gemusiceerd worden.
Aanmelden/reserveren graag via gsm: 0629503062

Reacties zijn gesloten.